3 gode råd: Stimulér din kreativitet

Uanset om du arbejder som grafisk designer, kok eller noget helt tredje, kræver langt de fleste hverdagsopgaver en eller anden form for kreativitet. Netop derfor kan det også blive udmattende at skulle være på de kreative dupper hele tiden.

Her får du tre effektive råd, der hver især hjælper med at puste nyt liv i de små grå, så du kan få kreativiteten tilbage på rette kurs.

skovsti

Dyrk motion

Bare tanken om at dyrke motion kan nærmest give nogle mennesker sved på panden – Særligt hvis man i forvejen har rigeligt at se til. Men det er altså en god idé lige at få minimum en halv times motion ind i hverdagen. Der er nemlig mange biologiske processer der aktiveres, når du bevæger din krop.

Løb er en af de motionsformer, der har vist sig mest effektiv, når kreativiteten skal passes og plejes. Det er samtidigt en motionsform, som de fleste mennesker har rig mulighed for at udfolde sig i. Det kræver bare et par gode sko, og så går turen ellers derudad.

Hvis du hellere vil løbe på løbebånd, findes der mange gode og billige løbebånd, du kan sætte op derhjemme.

løb

Sluk for skærmen

Nu er du jo på en blog for grafisk design, men der findes næsten ingen erhverv, der ikke indeholder en eller anden form for skærmbrug i arbejdstiden. Desuden bruger de fleste mennesker også store dele af deres fritid på at kigge ned i skærmen. Det kan være på telefonen, på en tablet eller på en computer.

Uanset hvad, så er det en god idé at slukke for skærmen sommetider, og lade din kreativitet blive stimuleret af verden omkring dig. Den største inspiration, og mange af livets store glæder, findes lige for næsetippen af os – Men mange mennesker går glip af det, fordi de stirrer sig blind på de samme pixels på en skærm hver dag. Sluk for skærmen, træk vejret dybt og tag notits af, hvad der sker omkring dig.

Spis sundt og varieret

Det er næppe nogen hemmelighed, at sund mad også spiller en rolle i dit kreativitetsniveau. Både vores kroppe og vores hjerner har nemlig brug for vigtige næringsstoffer, hvis de skal fungere korrekt.

Det betyder dog ikke, at du ikke kan snuppe et stykke fredagsslik eller nyde en lækker middag ude i byen. Kreativitet, og livsglæde for den sags skyld, afhænger nemlig også af et liv i balance. Spis og oplev derfor alt med måde.

At lave mad og afprøve nye opskrifter kan være en inspirerende aktivitet i sig selv. Kreativitet kan nemlig komme til udtryk på mange måder, og særligt når vi kaster os over nye retter, vi ikke har lavet mange gange før, kan vi frit udfolde vores fantasier og farvevalg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *