Det rigtige design for invitationen til enhver lejlighed

Invitationen er tonesættende, for når du inviterer til fest, er det netop indbydelsen, der er det første, gæsterne ser. Med en lækker indbydelse kan du fortælle dine gæster alt, hvad de behøver at vide om den opkommende fejring og sørge for, at stemningen er sat – allerede inden de træder ind ad døren.

Der findes rigtig mange anledninger, hvor invitationer spiller en vigtig rolle, og derfor bør du også overveje at få dem lavet professionelt, så du er helt sikker på at få et perfekt resultat, hvis ikke selv du er kreativt anlagt.

De tre store

For den traditionelle dansker er der tre store begivenheder i forbindelsen med kirken, der altid fejres med store fester. Det er her vi møder livets milepæle og her vi fejrer fødsel, overgangen til voksenlivet og ikke mindst kærligheden.

Her taler vi selvfølgelig om dåben, konfirmationen og brylluppet. Især i de tre sammenhænge vil vi gerne fejre og fejres – og med god grund. Skal du hold sådan en fest, er indbydelsen det første indtryk og her, hvor I kan give gæsterne både de vigtige oplysninger og jeres anledning for fejringen.

Dåb eller navngivning

Når en lille ny verdensborger skal have sit navn, så er det en tradition at fejre det med enten en barnedåb eller en navngivning. Lige meget om festen starter med håndspålæggelse og velsignelse i kirken, eller om det blot er en fejring af navnet uden kirken, så er det en stor begivenhed for den nybagte familie, og invitationen spiller en kæmpe rolle.

Gennem mange år har det været de helt klassiske lyserøde/lyseblå invitationer, der har præget billedet, men i dag søger folk mere grafiske og personlige løsninger, der afspejler familien og stemningen omkring festlighederne.

postkort

Konfirmation eller nonfirmation

At holde en fest for en teenager er ikke let, især ikke, når mange af traditionerne omkring denne fejring har faste rødder i fortiden og måske ikke umiddelbart falder i den unges smag. Her kan det gøre en stor forskel, hvis kon- eller nonfirmanden selv får mulighed for at medbestemme, når det kommer til detaljerne som invitationen og menuen.

Sæt jer ned, og hent inspiration på nettet, hvor der findes mange gode og informative sider fyldt med gode ideer. Et godt eksempel er denne, hvor du kan læse om alt, hvad der at vide om den store dag.

Bryllup eller vielse

Når kærligheden skal fejres, sætter vi ofte alle sejl ind. Det betyder, at netop bryllupsfesten er en af de dyreste fester, vi kommer til at afholde i løbet af livet – med alt, hvad det indebærer.

Også her er indbydelsen en stjernespiller i forventningen og glæden ved at sprede budskabet om, at nu er dagen kommet, hvor parret siger ja til at tilbringe resten af livet sammen. Det er den, der er budskabets forkynder, og med den lægges der også op til festens omfang. Netop derfor er der også i stigende grad par, der vælger at få trykt indbydelser professionelt for at sikre sig det bedst mulige resultat – hvad enten det er i kirken eller på rådhuset, de siger ja.

nytår

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *