Gå all in med grafisk design i haven

Er du den heldige ejer af en have, og synes du, at der trænger til at ske noget nyt derude? Overvej den smukke tanke, at du kan forene det grafiske håndværk med en smukt udført og indrettet have – hvor alle træer, buske og blomster står snorlige, og der er smukke mønstre og systemer i haven. Læs med her.

Udnyt grafisk inspiration i haven

Er du den kreative type, oplever du formentligt ofte, at du inspireres på daglig basis af et mønster hér, en farve dér og en linje hér. De kreative tankebaner du får hver eneste dag, kan du bruge, når du skal indrette din have.

smuk have

For de fleste af os er haven et sted, hvor vi slapper af og nyder en kop kaffe med benene oppe efter en lang arbejdsdag. Det er her, du inviterer vennerne over til grill på de lyse sommeraftener, og det er også her, du leger sneboldkamp med ungerne om vinteren.

Haven er med andre ord et sted, man forbinder med noget virkelig rart og behageligt, og det skal den selvfølgelig også give udtryk for. Hvis du tilmed er kreativ og går meget op i grafisk design, vil din have samtidig i høj grad afspejle dig, hvis du vælger at arbejde med et grafisk udtryk i haven, når du indretter.

Alliér dig med en professionel

Grafiske udtryk er ofte lig med snorlige linjer og skarpe kanter – og det kan være svært at mestre, hvis ikke man har prøvet det før. Det kan derfor være en rigtigt god idé at hyre en professionel til at hjælpe dig med at indrette haven, og som samtidig kan stå for det praktiske i forbindelse med indretningen.

haveselskab

Selvom du selv har styr på de grafiske linjer og er helt bevidst om, hvad du vil have, og hvad du ikke vil have, så kan det være godt at få en professionels øjne på, så de ting, du forestiller dig, også rent praktisk kan lade sig gøre.

Derudover er det rart at have én, som kan føre dine idéer ud i livet, for nok er du kreativ og fuld af gode idéer, men er du nu også havemand?

Hvad skal du overveje?

Det kan godt være svært at vide, hvor man egentlig skal starte, når man skal lave om i sin have, og særligt hvis man gerne vil have de rene, stringente og grafiske linjer. Overvej, om der skal være plads til boldspil eller andre havespil, og om I gerne vil have en terrasse. Skal der være stier rundt i haven, og skal disse stier i så fald bestå af græs, grus eller fliser? Hvilke blomster skal I have, og skal de være i samme farvenuancer og så videre. Skal planterne være stor og høje eller små og nuttede?

Brug tid på planlægningen, og spørg dig frem. Det er kun fantasien, der sætter grænser

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *