Hvad er et godt grafisk design?

Mange tænker ikke over hvor stor en betydning det har på vores hverdag, når det kommer til grafiske designs, samt hvordan det fodrer vores beslutningstagning, når det kommer til det visuelle.

Hvor stor en betydning har det?

Lige fra hjemmesider og reklamer til vejskilte og menukort, så arbejder grafiske designere med at gøre selve designet tilfredsstillende for dine øjne, og søger altså også en form for indflydelse overfor dig. Står du f.eks. og mangler en ny hund og undersøger, hvor du kan køb cavalier King Charles spaniel, så vil du typisk gå efter en hjemmeside som du finder pæn, enkel og hjælpsom. Den må også meget gerne indeholde yderligere informationer om selve hunderacen, ligesom den også må komme med tips der vil få dig til at overveje flere forskellige aspekter omkring det at have en hund. Så stor en betydning har det for designet, før du beslutter dig for at købe – og det ved designerne godt.

Hvor bliver fokusset lagt?

Hvis der f.eks. er tale om en hjemmeside, så skal den for det første være pænt stillet op, enkel at finde rundt på, og så spiller farverne typisk også en kæmpestor rolle. Farverne der bliver brugt, er nemlig nøje udvalgte, ligesom den gule farve i ”NEDSAT PRIS ”-skiltene fra supermarkederne er. Den gule farve bliver brugt som en øjefanger, da du nok ikke havde bemærket det, hvis det havde været hvidt. Det vil altså sige at alle farver symboliserer forskellige ting, ligesom de hvide uniformer på sygehusene symbolisere renlighed. Klikker du på ovenstående link angående køb af cavalier King Charles spaniel, vil du bemærke, at hjemmesiden er blå. Blå symbolisere for øjet afslappethed, ro og kvalitet, og er altså en god farve at bruge til en hjemmeside, da det får dig til at slappe mere af.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *